Integrale loopbaan begeleiding

Integrale loopbaan begeleiding

Integrale loopbaanbegeleiding betekent dat wij je niet enkel aan een betaalde baan proberen te helpen, maar dat we je er ook bij helpen, dat je je leefgebieden zodanig op orde hebt, dat je ook in staat bent om de baan te behouden!

We starten dan ook altijd met een kennismakingsgesprek om te bepalen of je in aanmerking kunt komen voor een ILB traject. Als we van een opdrachtgever de goedkeuring voor een traject ontvangen, dan zullen we eerst naar alle relevante leefgebieden kijken en alle problemen die we tegen komen in kaart brengen en samen met onze partners proberen op te lossen. Pas als we de diverse leefgebieden op orde hebben, starten we met het zoeken naar een passende baan voor je.

 

We bekijken dan welk(e) beroep/beroepen het beste bij je past en dat de beste kansen biedt op een betaalde baan( loopbaanselectie). Met deze profielen gaan we samen aan de slag. Samen betekent dat zowel de kandidaat als de loopbaanbegeleider van SCF op zoek gaan naar passende functies. Op het moment dat we een passende functie en vakature hebben gevonden, dan neemt de loopbaanbegeleider van SCF contact op met de onderneming/instelling waar de vakature vakant is en zal je profiel met de werkgever voorbespreken. Komt het tot een sollicitatie gesprek, dan ga je als kandidaat samen met je loopbaanbegeleider naar het gesprek. Wordt je aangenomen, dan begeleiden we je tijdens de eerste weken intensief en vinder er regelmatig evaluatie gesprekken met je werkgever plaats. Op deze manier kunnen we snel bijsturen als er iets dreigt mis te gaan. Ook blijven we je ondersteunen op de leefgebieden, zodat deze basis stabiel blijft. Gedurende het eerste jaar dat je werkt zullen we de begeleiding dan naar behoefte aanpassen en afbouwen, totdat je volledig zelfstandig kunt functioneren.

 

 

De begeleiding omvat een 14 tal begeleidingsmaatregelen die variëren van het in kaart brengen van je persoonlijke leefsituatie, het maken van een loopbaanplanning, het zoeken naar een passende baan inclusief de begeleiding voor, tijdens en na de sollicitatie procedure, tot het begeleiden gedurende het eerste jaar dat je via ons als uitzendkracht bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat.

 

De begeleidingsmaatregelen staan omschreven in de dienstverleningsbeschrijving "Integrale Loopbaanbegeleiding"Second Chance Force", die je in ons downloadcentrum op onze website kunt downloaden.

 

Hoe kun  je in aanmerking komen voor een begeleidingstraject?

 

Indien je interesse hebt in bovenstaande begeleiding naar een betaalde baan, neem dan contact met ons op door middel van het invullen van alle gevraagde gegevens via het contactveld van onze website. We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek en we bekijken dan samen welke instantie we moeten benaderen voor een begeleidingsopdracht. Zodra de instantie accoord gaat met de begeleidingsopdracht, gaan we aan de slag met het doel om op korte termijn een betaalde baan voor je te vinden om je zo te helpen om je toekomst verder vorm te geven!